Barnehagelærerutdanningen og KOLT setter sammen digitale øvingsopplegg for studenter.

ipad

Med utgangspunkt i temaet historiefortelling ble det utarbeidet flere perspektiver og muligheter for ulike studentopplegg. I pensumlitteraturen vises det beskrevet flere situasjoner hvor barn kan gjøre en aktiv og skapende bruk av for eksempel nettbrett.

 

Flere apper ble pedagogisk og didaktisk vurdert under denne seansen:
(* Alle bilder av appene er hentet fra appstore)

ibookcreator Appen iBookCreator gjør at man kan bruke kamera, mikrofon eller kamerarullen til å sette inn motiv på sider som i en bok. Appen vil fungere utmerket for å lage historier med innhold hentet fra hverdagen i barnehagen.

istopmotionDen noe mer avanserte iStopMotion  ble også prøvd ut og vurdert. Her finnes det enkle og intuitive animasjonsmuligheter som enkelt kan tas i bruk av både studenter og lærere i skole og barnehage.

puppetpals2PuppetPals2 gir gode muligheter for å jobbe med fortellinger for barn.

toontasticToontastic gir deg muligheten til å tegne, animere og legge på stemmer mens du lar historien utspille seg. Denne gir mange forskjellige temaer og flere måter å gjøre budskapet ditt personlig på.

 

www

Ellinor Myrvang (A/BLU) og KOLTs Widar Waleniussen arbeider fram digitale pedagogiske undervisningsopplegg ved KOLT– Campus Bodø

Leave a Reply

%d